کاشناس زخم سعید شه سلام
۰۹۱۲۷۷۵۴۸۸۲
۰۹۳۶۷۳۸۷۰۴۷
کارشناس حرفه ای زخم و استومی آقای سعید شه سلام با سابقه چندین ساله
کارشناس زخم ، زخم ، زخم بستر آسیب هایی است که به پوست و بافت زیر پوست وارد می شود که در اثر فشار طولانی مدت روی پوست ایجاد می شود. زخم بستر اغلب روی پوستی ایجاد می شود که نواحی استخوانی بدن مانند پاشنه پا، مچ پا، باسن و دنبالچه را می پوشاند. زخم بستر همچنین زخم فشاری، آسیب فشاری و زخم پوستی نامیده می شود.
افرادی که بیشتر در معرض خطر زخم بستر هستند، شرایط پزشکی دارند که آنها را از تغییر وضعیت یا حرکت باز می دارد. یا بیشتر وقت خود را روی تخت یا صندلی می گذرانند.
زخم بستر ممکن است در طی چند ساعت یا چند روز ایجاد شود. بیشتر زخم ها با درمان بهبود می یابند، اما برخی هرگز به طور کامل بهبود نمی یابند. شما می توانید اقداماتی را برای متوقف کردن زخم بستر و کمک به بهبود آنها انجام دهید.
علائم زخم بستر عبارتند از
تغییر در رنگ یا بافت پوست
تورم.
تخلیه چرک مانند.
ناحیه ای از پوست که نسبت به نواحی دیگر در هنگام لمس سردتر یا گرمتر احساس می شود.
مناطق دردناک
زخم بستر بر اساس عمق، جدی بودن و سایر ویژگی ها در یکی از چندین مرحله قرار می گیرد. درجه آسیب پوست و بافت از پوست ملتهب و شکسته نشده تا آسیب عمیق شامل عضلات و استخوان متغیر است.
محل های رایج زخم های فشاری
برای افرادی که از ویلچر استفاده می کنند، زخم بستر اغلب روی پوست این نواحی ایجاد می شود:
دنبالچه یا باسن.
تیغه های شانه و ستون فقرات.
پشت بازوها و پاها جایی که روی صندلی قرار می گیرند.
برای افرادی که باید در رختخواب بمانند، زخم بستر ممکن است در موارد زیر ایجاد شود:
پشت یا کناره های سر.
تیغه های شانه.
باسن، کمر یا دنبالچه.
پاشنه، مچ پا و پوست پشت زانو.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد
اگر علائم هشداردهنده زخم بستر را مشاهده کردید، موقعیت خود را تغییر دهید تا فشار روی آن ناحیه کاهش یابد. اگر این ناحیه طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت بهبود نیافت، با متخصص مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید.
در صورت مشاهده علائم عفونت فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. اینها عبارتند از تب، تخلیه زخم یا زخمی که بوی بدی دارد و همچنین گرمی یا تورم اطراف زخم. ، زخم دیابتی ، دیابت ، ترمیم زخم ، وکیوم تراپی ، زخم فشاری ، پانسمان نوین ، خدمات پرستاری در منزل